به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز سهشنبه 16 مردادماه 1403، آیین افتتاحیه اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان چهارمحال و بختیاری با حضور دکتر یاسر پیرعلی، رئیس دانشگاه شهرکرد، دکتر بهروز طهماسبکاظمی معاون پژوهشی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دکتر حبیبالله ظفریان مدیرکل دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهشهای مجلس، علیاصغر گلچین، مشاور رییس مرکز پژوهشهای مجلس، حجتالاسلام مالک حسنی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) در دانشگاه شهرکرد، دکتر علی حیدری، معاون عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری و جمعی از مدیران، معاونان و نخبگان دانشگاهی در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.
دکتر یاسر پیرعلی در این آیین ضمن تسلیت شهادت سردار مجاهد شهید اسماعیل هنیه، گفت: این جنایت در آینده خاورمیانه تعیین کننده و سرآغازی بر نابودی اسرائیل غاصب است، شهیدی که ظرف همین یک سال ۳۰ نفر از اعضای خانواده و نزدیکانش در حملات وحشیانه صهیونیستها به شهادت رسیدند.
رییس دانشگاه شهرکرد در ادامه افزود: خون این شهید، پیوند بین ملت فلسطین و ایران را تقویت خواهد کرد و با خونخواهی این شهید و مهمان عزیز، این پیوند، همیشگی و مستحکمتر خواهد شد.
دکتر پیرعلی افتتاح اندیشکدهها را نگاهی عالمانه دانست و خاطر نشان کرد: مدیریت کلان و حکمرانی از پایین و از استانها برکات و موفقیتهای بسیاری را همراه خواهد داشت.
رییس دانشگاه شهرکرد، رسالت دانشگاهیان را احصاء مشکلات و ظرفیتهای استان عنوان کرد و گفت: راهاندازی و پیشبرد اهداف اندیشکده حکمرانی، قائم به این است که نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، پای کار باشند و به ایدهها و پیشنهادات اساتید اندیشکده اهمیت داده و پیگیری کنند؛ اساتید دانشگاه قطعاً پای کار بوده و آماده هرگونه کمک به نمایندگان هستند همچنان که در راهاندازی مراکز مختلف و متعدد نظیر کارگروه استانی پیادهسازی آمایش آموزش عالی استان حضوری اثرگذار داشتهاند و بهصورت جدی پیگیر مسائل هستند.
دکتر یاسر پیرعلی با اشاره به تشکیل هیئت اندیشهورز شورای عالی انقلاب فرهنگی استان تصریح کرد: نتایج نشستهای هیئت اندیشهورز شورای عالی انقلاب فرهنگی استان به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داده میشود که هدف بیشتر آن تحقق اسناد بالا دستی و اسلامی شدن دانشگاهها است.
رییس دانشگاه شهرکرد گفت: کارگروه استانی پیادهسازی آمایش مدیریت تحول آموزش عالی استان با هدف تحول حوزه آموزشعالی، تمرکز بر توسعه کیفی، افزایش مهارت محوری و اشتغالپذیری و غیره تشکیل شده است.
دکتر یاسر پیرعلی از مزیتهای دیگر شکلگیری اندیشکده را تشکیل شبکه نخبگان استان دانست و افزود: این اندیشکده میتواند بارش فکری و بازوی اندیشهای نمایندگان در مجلس شورای اسلامی باشد.
رییس دانشگاه شهرکرد گفت: امروز مشاهده میکنیم که در بزرگترین زندان روباز دنیا، جبهه مقاومت مردمی شکل گرفته و ملتی که ۷۰ سال تحت ظلم، ستم و کشتار قرار دارند، توانستند به زندگی ادامه دهند و این یک نخبگی و نبوغ در حکمرانی به شمار میرود.
دکتر بهروز طهماسبکاظمی گفت: برای وضع قانون نیاز به یک پشتوانه قوی و علمی بوده تا بتوان بهترین قوانین را با جامعیت بهتر برای کشور به تصویب رساند.
معاون پژوهش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: در سال ۷۴ با مشورتها و پیگیریهای انجام شده قرار شد نهادی شبیه سازمانهای اندیشکدهای بزرگ دنیا به عنوان جمعکننده و تولید کاربست دانش
موجود در مشورت برای پشتیبانی به موقع از تصمیماتی که در کمیسیونهای تخصصی نمایندگان و صحن مجلس برعهده دارند ایجاد شود که مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تأسیس شد.
دکتر بهروز طهماسبکاظمی با بیان اینکه مرکز پژوهشها از ظرفیت اساتید و دانشگاههای تهران استفاده میکرده، گفت: از مسائل پیش روی نمایندگان، استفاده از ظرفیت عظیمی به عنوان پشتوانه علمی برای نهادهای تصمیمگیر و تصمیمساز کشور در هر استان است که باید در شبکه تصمیمسازی مجلس شورای اسلامی به کار گرفته شوند.
معاون پژوهش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی محل رفت و آمد نخبگان است، تصریح کرد: پس از بحث و گفتوگوهایی که صورت گرفت مقرر شد سازمان اندیشکدهای مشابه آنچه در هویت مرکز پژوهشهای مجلس از ابتدا شکل گرفته در استانها نیز تا پایان سال ۱۴۰۲ ایجاد شود، اما به دلیل شرایط کشور و برگزاری انتخابات به تعویق افتاد و امروز شاهد افتتاح بیستودومین اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری در استان چهارمحال و بختیاری هستیم.
دکتر بهروز طهماسبکاظمی، استان چهارمحال و بختیاری را یکی از صادرکنندگان بزرگ نخبگان کشور دانست و افزود: هر دانشگاهی مملو از نخبگان این استان است که این مسئله ظرفیت استان را نشان میدهد.
معاون پژوهش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: وظیفه ما نظارت بر خوب اجرا شدن قانون است، راه میانبر فرصتی برای مرکز پژوهشها ایجاد کرده که از طریق اندیشکدههای حکمرانی و قانونگذاری تسریع و تقویت شود و بتوان سریعتر به نتیجه رسید.
دکتر بهروز طهماسبکاظمی تفاوت میان اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهشهای مجلس با سایر اندیشکدهها را اتصال سریع به مجلس شورای اسلامی عنوان کرد، به طوریکه سال گذشته بیش از ۳۸۰۰ نشست تخصصی اندیشکدههای استانی در مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد.
معاون پژوهش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: امید است باتوجه به ظرفیت کمنظیری که در چهارمحال و بختیاری وجود دارد و به عنوان سرآمدان بزرگ کشور به شمار میروند بتوان از این ظرفیت بسیار بزرگ در استان استفاده کرد.
حجتالاسلام والمسلمین مالک حسنی، با ابراز خرسندی از ایده مجلس شورای اسلامی مبنی بر حکمرانی مردمی و نخبگانی، گفت: جا دارد که تمرکززدایی در حوزه قانونگذاری را پیگیری کنیم که این رویکرد حتی در حوزه فرهنگی نیز ضرورت داشته و در این راستا بومیسازی فرهنگ موضوعیت دارد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دانشگاه شهرکرد افزود: فعالیت اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استانی در جایجای کشور یک ضرورت است و باید فعالیت اندیشکده رصد و ارزیابی شود و در این راستا توجه به نظرات نخبگان حتماً ضرورت دارد.
حجت الاسلام مالک حسنی با بیان اینکه مشارکت نخبگانی در حکمرانی و قانونگذاری از دانشگاه، یک اتفاق مبارک است ابراز امیدواری کرد: نتایج مطلوب این اقدام را در زندگی مردم و در آینده ایران اسلامی شاهد باشیم.
دکتر علی حیدری، نیز با اشاره به جایگاه دانش و تجربه در تمامی عرصهها بهویژه حکمرانی و قانونگذاری،گفت: برای موفقیت در هر عرصه ای، دانش یا تجربه بهتنهایی کافی نبوده و علم و تجربه باید در کنار هم باشند تا به نتایج مطلوبتری برسیم.
معاون عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: وضع قوانین اگر بدون پشتوانه علمی و تجربه باشد در اجرا به مشکل میخورد و نیاز به اصلاح پیدا میکند.
دکتر حیدری با اشاره به اختصاص درصدی از اعتبارات تملک دارایی استانها برای حوزه پژوهشی دستگاههای اجرایی، تأکید کرد: بسیار اتفاق افتاده که دستگاهها برای هزینه این اعتبارات دچار مشکل میشوند یا برنامههایی را اجرا میکنند که عملاً سودی نداشته و راه به جایی نمیبرد، زیرا دستگاه تخصص لازم را برای انجام کار پژوهشی ندارد و لذا غالباً سر در گم است و باید اعتبارات پژوهشی از دستگاهها گرفته و به سمت دانشگاهها سوق یابد که از نیروهای متخصص و امکانات پژوهشی برخوردار هستند.
معاون عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: اگر بخواهیم در کار پژوهشی پیشرفت کنیم، منابع و اعتبارات این حوزه باید به دانشگاه اختصاص یابد و در این راستا نیازمند قانونگذاری هستیم.
در ادامه این مراسم دکتر محمد حسین اعرابی، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان و دکتر ابراهیم رحیمی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان به تشریح ظرفیتهای این دانشگاهها برای کمک به اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری چهارمحال و بختیاری پرداختند.
اعضای این اندیشکده که نمایندگانی از دانشگاههای استان و نهادهای علمی و پژوهشی هستند، در این مراسم احکام عضویت خود را دریافت کردند.
بر اساس احکام اعطا شده، دکتر اسماعیل پیرعلی، رییس پارک علم و فناوری استان، به عنوان رئیس و دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری چهارمحال و بختیاری معرفی شد. همچنین دکتر مهدی پژوهش، دکتر بهاره بنیطالبی و دکتر اکبر سلیمانی به ترتیب به عنوان نمایندگان دانشگاه دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی معرفی شدند. دکتر داراب ظفریان، دکتر سجاد شهبازی، دکتر اسماعیل اسدی، دکتر شجاع قربانی، دکتر ارسلان خالدیفر، دکتر مهرداد سلیمی، دکتر پژمان طهماسبی و دکتر احمد فرهادی نیز به عنوان اعضای این اندیشکده، احکام خود را دریافت کردند.
در پایان این آیین، اولین نشست اعضای شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان چهارمحال و بختیاری در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.