به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد روز چهارشنبه 21 آذرماه 1403، آیین اختتامیه بیست و پنجمین هفته پژوهش و فناوری استان چهارمحال و بختیای به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد با حضور دکتر یاسر پیرعلی رییس دانشگاه شهرکرد، مهندس ملک محمد محمودیان معاون توسعه و مدیریت نیروی انسانی استاندار، دکتر حمیدرضا متقیان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه و جمعی ازمدیران استانی، اساتید و نخبگان دانشگاهی و دانش آموزی در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.
دکتر یاسر پیرعلی با بیان سخنانی از امیرالمومنین(ع) گفت: علم قدرت آفرین است، مولفه قدرت نرم و سخت کشورها، بحث علم است و این روزها بر همه ثابت شده که کشورهای قدرتمند با نادیده گرفتن قوانین در سطح بینالملل نظم را به هم ریخته اند اما علم را به کار گرفته و در صنایع دفاعی، در حوزههای مختلف به هر حال توانستند خودشان را توسط قدرت علم نجات دهند.
رییس دانشگاه شهرکرد با اشاره به برنامه هفتم توسعه افزود: باید سند بالادستی مد نظر همه نظامها قرار گیرد و اجرایی شود تا بتوانیم به موفقیتهای بیشتر برسیم.
دکتر یاسر پیرعلی گفت: کشور ایران باید در منطقه، رتبه اول از لحاظ تولیدات علمی و بین دانشگاههای جهان جزء 500 دانشگاه برتر قرار گیرد.
رییس دانشگاه شهرکرد با اشاره به برنامه هفتم توسعه، در خصوص افزایش 20درصدی قراردادهای پژوهشی ارتباط دانشگاهها با صنعت، ابراز خرسندی کرد که دانشگاه شهرکرد در این زمینه رشد خوبی داشته است.
دکتر یاسر پیرعلی در خصوص فناوریهای نوظهور در برنامه هفتم توسعه گفت: پژوهشکده هوش مصنوعی با اهداف: تمرکز در برنامهریزی و اجرای امور پژوهشی حول محور هوش مصنوعی در سطح دانشگاه، استان و کشور؛ توسعه تعاملات با صنایع، کسبوکارها، دانشگاهها و پژوهشگاهها و مراکز بینالمللی جهت تعریف و اجرای پروژههای مشترک پژوهشی و کاربردی؛ مشاوره و هدایت پروژههای بینرشتهای مبتنی بر هوش مصنوعی در سطح دانشگاه، استان و کشور؛ انجام خدمات مشاوره علمی، تحقیقاتی در ارتباط با برنامههای مبتنی بر تحقیقات هوش مصنوعی موردنظر و غیره در دانشگاه شهرکرد افتتاح شده است.
رییس دانشگاه شهرکرد بر حمایت از مجموعههای علمی تاکید کرد و گفت: برای صنایع مختلف به ویژه صنایع دفاع، با هم افزایی با دانشگاه توفیقات خوبی از قبیل موشک های دور برد حاصل شده است.
دکتر یاسر پیرعلی با بیان اینکه باید به سمت خودکفایی رفت، گفت: از سیاستهای وزارت عتف پس از تقسیم بندی، واگذاری ماموریتهایی به دانشگاه ها است که دانشگاه شهرکرد بیشتر در حوزههای کشاورزی، دامپزشکی و علوم دامی فعالیتهایی داشته است.
رییس دانشگاه شهرکرد با اشاره به قراردادهای پژوهشی مختلف با صنایع تصریح کرد: طرح های موفقی در حوزه علوم انسانی، علوم اجتماعی و مجموعههای هفده گانه ذیل معاونت سیاسی و مدیریت اجتماعی استانداری انجام شده است.
دکتر یاسر پیرعلی به بیان فعالیت های حوزه پژوهش و فناوری در دانشگاه پرداخت و خاطر نشان کرد: دانشگاهها باید به سمت توسعه کارآفرینی و مهارت افزایی بروند تا دانشجو ضمن کسب علم بتواند پس از فارغ التحصیلی مهارت نیز داشته باشد.
رییس دانشگاه شهرکرد افتتاح دیتاسنتر مرکز داده، گلخانه دانش بنیان هزار متر به سه هزارو پانصد، پارکینگهای خورشیدی، هشت آزمایشگاه دانشکده دام پزشکی برای توسعه آموزش و پژوهش، دستگاه لرزه نگار ، مرکز کارآفرینی نوآوری فولاد، پارک صنعت برق، سالن جراحی تخصصی اسب، پروش مرغ نژاد آرین، تصفیه خانه و غیره را از اقدامات دانشگاه شهرکرد عنوان کرد.
مهندس ملکمحمد محمودیان، ضمن تقدیر از برگزار کنندگان بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان، گفت: پژوهشگران، فناوران و شرکتهای دانشبنیان حضور خوبی در نمایشگاه داشتند.
معاون توسعه و مدیریت نیروی انسانی استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اهمیت تحقیق و پژوهش، افزود: پژوهش، منجر به ایجاد دانش جدید میشود که خود میتواند حل کننده بسیاری از مشکلاتی باشد که در حال حاضر در کشور با آنها روبرو هستیم.
مهندس محمودیان تنها راه برون رفت از مشکلات را تولید دانش و استفاده از دستاوردهای پژوهشگران و فناوران دانست و خاطر نشان کرد: مشکلات موجود در همه زمینهها از طریق علمی و با اتکا به دانش قابل حل است و از این طریق میتوان دنیا را متوجه خود کرد.
معاون توسعه و مدیریت نیروی انسانی استاندار تصریح کرد: نتایج حاصل از پژوهشها و فناوریهای تولید شده میتواند تاثیر تحریمهای دشمنان این مرز و بوم را خنثی کند.
مهندس محمودیان گفت: تجاری سازی دانش و پژوهش باید مورد توجه قرار گیرد و در بحث حکمرانی و دولت باید بتوانیم نتایج حاصل از تحقیقات را به فضای عملی و رونق کسب و کار برسانیم.
معاون توسعه و مدیریت نیروی انسانی استاندار، از آمادگی استانداری برای حمایت همه جانبه از پژوهشگران و فناوران خبر داد و خاطرنشان کرد: ظرفیت علمی اساتید، نخبگان، پژوهشگران و فناوران استان در برنامهریزی، تصمیمگیری و مباحث اجرایی حتما مورد توجه قرار خواهد گرفت.
دکتر حمیدرضا متقیان ضمن خیرمقدم و تبریک هفته پژوهش، از همه دست اندرکاران برگزاری هفته پژوهش و فناوری در استان تشکر و قدردانی کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گفت: بعد از ابلاغ دستورالعمل برگزاری هفته پژوهش در استانها، جلسات شورای علمی هفته پژوهش با حضور اعضا شروع و پس از بررسی صورت گرفته تعداد منتخبین مشخص شد.
دبیر هفته پژوهش و فناوری در استان، افزود: تعداد 11 دبیرخانه، برای تعیین برگزیدگان در بخشهای مختلف فعال شد و طی بررسیهای انجام شده و جلسات متعدد در کارگروههای تخصصی پژوهشی و فناوری، نفرات برگزیده از میان افراد متقاضی انتخاب و در نهایت منتخبین معرفی شدند.
دکتر متقیان با اشاره به اینکه در نهایت، 52 نفر پژوهشگر یا فناور و 4 شرکت برتر استان انتخاب شدند، افزود: از میان منتخبین، تعداد 9 نفر بهعنوان پژوهشگران برتر دانشگاههای استان، 2 نفر بهعنوان دانشجوی پژوهشگر برتر، 1 نفر بهعنوان کارشناس پژوهشگر دانشگاههای استان، 3 نفر بهعنوان کارشناس پژوهشگر برتر دستگاههای اجرایی، 5 نفر بهعنوان فناوران برتر دانشگاههای استان، 6 نفر بهعنوان فناوران برگزیده پارک علم و فناوری و مراکز رشد استان، 1 نفر بهعنوان دانشجوی فناور برتر، 9 نفر بهعنوان همیاران پژوهش و فناوری، 3 نفر بهعنوان برگزیدگان جشنواره دانشجویان نخبه و برگزیده استان، 3 شرکت بهعنوان برگزیدگان جشنواره تجلیل از صنعتگران و صنایع تولیدی استان، 1 شرکت بهعنوان برگزیده جشنواره کشاورزان و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی، 11 نفر بهعنوان برگزیدگان جشنواره دانشآموزی استان، 1 نفر بهعنوان برگزیده جشنواره تجلیل از فرمانداران، بخشداران و دهیاران فعال در حوزه پژوهش و فناوری استان، 1 نفر بهعنوان برگزیده جشنواره تجلیل از مدیران برگزیده فعال در پژوهش و فناوری استان انتخاب شدند.
دکتر اسماعیل پیرعلی نیزگفت: اتفاقات خوبی در حوزه پژوهش و فناوری رخ داده است که فضای امید و نشاط را در جامعه تزریق میکند، ولی اکنون اول راه هستیم و باید در این زمینه بیشتر تلاش کنیم.
رییس پارک علم و فناوری با تقدیر از برگزار کنندگان نمایشگاه هفته پژوهش در دانشگاه ملی مهارت افزود: نمایشگاه هفته پژوهش امسال از استقبال خوبی برخوردار بود و باید برنامهریزهای دقیقتری برای برگزاری هفته پژوهش در سالهای آینده داشته باشیم.
دکتر غلامرضا آقابابایی نیز گفت: رسالت دانشگاه جامع علمیکاربردی تربیت فناور است و در این زمینه شاهد اتفاقات خوبی نیز هستیم.
رییس دانشگاه جامع علمیکاربردی استان از برنامهریزی این دانشگاه برای مهارت آموزی به دانشجویان و فارغالتحصیلان برای ورود به بازار کار و کارآفرینی خبر داد.
دکتر آقایی با اشاره به شناسایی 170 دانشآموز پژوهشگر از مناطق 17 گانه استان، گفت: پس از بررسی انجام شده 11 دانشآموز به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شدند.
رییس اداره پژوهش و فناوری آموزش و پرورش استان حمایت همهجانبه و همه نهادها را از دانشآموزان، به ویژه پژوهشگران و نخبگان را، به عنوان آینده سازان ایران اسلامی، ضروری دانست.
گفتنی است در این آیین از دکتر بهزاد شارقی در گروه علوم پایه، دکتر جهانگیر صفری در گروه ادبیات و علوم انسانی، دکتر سیدمرتضی بیاره در گروه فنی و مهندسی، دکتر رسول میرعباسی در گروه کشاورزی و منابع طبیعی، دکتر صادق شیریان در گروه دامپزشکی و دکتر مجید طهرانی در گروه هنر بهعنوان "پژوهشگران برتر دانشگاه"، هانیه شفیعیراد بهعنوان "پژوهشگر برتر دانشجویی"، دکتر صادق فرهادیان بهعنوان "فناور دانشگاهی"، بهنام بختیاریمقدم بهعنوان "دانشجوی فناور برتر"، هانیه شفیعیراد و بهنام بختیاریمقدم بهعنوان " دانشجوی نخبه و برگزیده"، دکتر موسی جاودانی بهعنوان "فناور برتر مراکز رشد واحدهای فناوری استان" و همایون کبیری بهعنوان "همیار پژوهش و فناوری" از دانشگاه شهرکرد تجلیل شدند.