پنج شنبه ١٧ آبان ١٤٠٣


رشته راهنمایی و مشاوره یکی از رشته‌های گروه علوم انسانی است که جنبه کاربردی دارد. مشاور‌ به‌ افراد آموزش‌ می‌دهد که‌ چه‌ کنند تا دچار بحران‌های‌ روحی‌ نگردند و راه‌ پیشرفت‌ و تکامل‌ را راحت‌تر و سریع‌تر طی‌ نمایند. بخش‌ دیگری‌ از فعالیت مشاوره‌ نیز شامل‌ حال‌ افرادی‌ می‌شود که‌ دچار بحران‌ شده‌اند و اکنون‌ نمی‌دانند که‌ چگونه‌ باید از بحران‌ مورد نظر عبور کرده‌ یا با آن‌ کنار بیایند در اینجا مشاور به‌ فرد مراجعه‌ کننده‌ کمک‌ می‌کند تا بتواند بر بحران‌ موجود غلبه‌ کند. مشاوره‌ بیشتر جنبه‌ کاربردی‌ دارد و از تحقیقات‌ و داده‌های‌ روان شناسی‌ برای‌ حل‌ مشکلات‌ مردم‌ یاری‌ می‌گیرد؛ مردم‌ عادی‌ که‌ با بحران‌های‌ روحی‌ روبرو هستند.

کارشناس مشاوره عمدتاً به یاری خود فرد، برای حل مشکلش به او کمک می‌کند. به عبارت دیگر به مراجعه کننده کمک می‌کند تا تفکر، احساسات، اندیشه و یا تصمیم‌گیری خود را تغییر داده تا در نهایت بتواند نوع رابطه خود را با دنیای اطرافش تغییر دهد.

بطور کلی مشاوره و راهنمایی، خدامتی حمایتی هستند که از طریق آن، راهنمایان به آموزش، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در زمینه‌های تحصیلی، شغلی و خانوادگی پرداخته و فعالیت‌های آنان بیشتر جنبه پیشگیری دارد و مشاوره، نوعی روان‌درمانی حمایتی است که هدفش بازپروری و کمک به حل مشکلات تحصیلی، شغلی و زناشویی و شخصی افراد است.
 

موقعیت‌شغلی‌درایران:
مشاوره‌ دارای‌ ابعاد مختلفی‌ است‌ و می‌توان‌ برای‌ انتخاب‌ رشته‌ تحصیلی‌، ازدواج‌، شغل‌یابی‌، نحوه‌ ارتباط‌ در یک‌ محیط‌ صنعتی‌، نحوه‌ ارتباط‌ اعضای‌ خانواده‌ یا نحوه‌ روبرو شدن‌ با بحران‌های‌ دوران‌ نوجوانی‌ و جوانی‌ از مشاور استفاده‌ کرد. امروزه‌ شغل‌ مشاوره‌ یکی‌ از شغل‌های‌ تعریف‌ شده‌ در آموزش‌ و پرورش‌ است‌. و هر مدرسه‌ در مقطع‌ متوسطه‌ یا پیش‌دانشگاهی‌ حداقل‌ نیاز به‌ یک‌ مشاور دارد. به‌ همین‌ دلیل‌ با کمبود کارشناس‌ در رشته‌ مشاوره‌ روبرو هستیم‌. در ضمن‌ یک‌ مشاور می‌تواند به‌ غیر از آموزش‌ و پرورش‌ در بهزیستی‌، کمیته‌ امداد، فرهنگسراها، مراکز بازپروری‌ و زندان‌ها به‌ کار مشاوره‌ بپردازد.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:
امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در داخل کشور در گرایش های مختلف مانند خانواده، شغلی و ... وجود دارد





کلیه حقوق سایت برای دانشگاه شهرکرد محفوظ است