به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز دوشنبه 23 اسفند 1400،آیین اختتامیه نهمین کنگره ملی ادبیات پایداری با حضور دکتر یاسر پیرعلی، سرپرست دانشگاه شهرکرد، سردار بهمن کارگر رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور، سرهنگ حسین گودرزی، مسئول دبیرخانه کنگره، سرهنگ منوچهر ذوالفقاری، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و دبیر اجرایی همایش، دکتر جهانگیر صفری دبیر علمی کنگره،مهندس سجاد محمدی مدیر کل کمیته امداد چهار محال و بختیاری و جمعی از دانشگاهیان در دانشگاه شهرکرد بهصورت حضوری و برخط برگزار شد.
در این مراسم دکتر یاسر پیرعلی سرپرست دانشگاه شهرکرد ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و به ویژه میلاد علی اکبر (ع)و روز جوان و با ابراز تاسف از شهادت جوانان شیعه در عربستان گفت: افتخار میکنم که دانشگاه شهرکرد با ظرفیت های علمی و دانشجویی و فرهنگی که دارد توانسته میزبان این کنگره ملی باشد و این دست برنامهها از آثار و برکات دفاع مقدس و شهدای والامقام است.
سرپرست دانشگاه شهرکرد درادامه گفت:شهدا در زمان 8 سال دفاع مقدس با حضور جسمانی و پس از آن با حضور معنوی خود، جریان ساز هستند.
دکتر یاسر پیرعلی افزود: ایجاد یادمانهای شهدای دانشجو، برپایی کنگرههای شهدا، تالیف کتاب و مقاله و فعالیتهای علمی و پژوهشی گروه ادبیات پایداری دانشگاه، اعزام ۱۲۰ دانشجوی دختر و ۱۴۰ دانشجوی پسردانشجو از سراسر استان به مناطق جنگی جنوب از جمله فعالیت های دانشگاه شهرکرد نیز در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت است که امروز در حاشیه این کنگره، شاهد رونمایی کتاب در این حوزه هستیم.
سرپرست دانشگاه شهرکرد از مدافعان حرم به عنوان سند افتخار و نشان دهنده نیروهای زبده و کار آمد در راستای رهایی مسلمانان کشورهای اسلامی همسایه اشاره کرد.
سردار علی محمد اکبری ضمن عرض سلام و تبریک اعیاد شعبانیه و ولادت حضرت علی اکبر(ع) و خیر مقدم خدمت همه شرکت کنندگان از سراسر ایران در کنگره ملی ادبیات پایداری و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و خانواده معظم شهدا و همه اساتید و دانشجویان حاضر در جلسه، گفت: استان چهارمحال و بختیاری میزبان نهمین کنگره ملی ادبیات پایداری است که حدود ۹۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است که نسبت به هشتمین کنگره ملی ادبیات پایداری بیش از سه برابر بوده است.
فرمانده سپاه حضرت قمربنی هاشم(ع) استان با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد تبیین افزود: یکی از مصادیق مهم جهاد تبیین، تبیین رشادت ها و ایثارگری های رزمندگان انقلاب و دوران هشت سال دفاع مقدس است که دشمن تلاش بسیاری در تحریف آن دارد.
سردار اکبری اضافه کرد: امروز روز میلاد حضرت علی اکبر(ع) است و مردم شریف ما در هشت سال دفاع مقدس چه علی اکبرها بدرقه کردند و علی اصغرها تحویل گرفتند.
فرمانده سپاه حضرت قمربنی هاشم(ع) استان با اشاره به رشادت های رزمندگان استان چهارمحال و بختیاری در دوران جنگ تحمیلی، بیان کرد: از ابتدای شروع دفاع مقدس رزمندگان این استان در قالب یگان های متعدد حضور چشمگیری داشتند تا سال ۶۱ که تیپ همیشه سرافراز قمربنی هاشم(ع) در استان تشکیل شد و رشادت های رزمندگان این استان را در عملیات هایی از جمله: محرم، خیبر، بدر، والفجر ۴، ۸ و ۱۰، کربلای ۴ و۵، بیت المقدس ۲ و... شاهد بوده ایم.
سردار علی محمد اکبری افزود: اولین شهید بسیجی مدافع حرم کشور، اولین شهید جامعه پزشکی مدافع حرم کشور و اولین شهید جامعه مهندسی مدافع حرم کشور، متعلق به استان چهارمحال و بختیاری است.
فرمانده سپاه حضرت قمربنی هاشم(ع) استان، در پایان سخنان خود از تلاش همه زحمتکشان برای برگزاری هر چه بهتر نهمین کنگره ملی ادبیات پایداری و به قلم کشیدن سبک زندگی رزمندگان تقدیر و تشکر کرد.
سرهنگ منوچهر ذوالفقاری ضمن عرض خیر مقدم و تشکر از تلاش همه برای برگزاری این کنگره در استان چهارمحال و بختیاری و گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدای انقلاب، هشت سال دفاع مقدس، مدافع حرم، مدافع امنیت و مدافع سلامت، گفت: در ابتدا همزمان با سالروز عملیات غرورآفرین والفجر ۱۰، یادی کنیم از 145 شهید و رزمندگان استان چهارمحال و بختیاری که در این عملیات نقش آفرین بودند.
مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس استان ادامه داد: خدا را شاکریم که این توفیق نصیب ما شد که بتوانیم در راستای اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری که فرمودند ادبیات پایداری باید در دانشگاه ها نفوذ کند گام برداریم و از همین رو در دانشگاه معین استان، دانشگاه شهرکرد، میزبان نهمین کنگره ملی ادبیات پایداری هستیم.
سرهنگ ذوالفقاری با اشاره به برگزاری هشت دوره قبلی همایش ادبیات پایداری در استان کرمان، بیان کرد: در نهمین دوره این همایش که به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد، چند هدف مهم را دنبال کرده ایم که مهمترین آنها تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در وارد کردن ادبیات پایداری و مقاومت به دانشگاه ها بوده است.
سرهنگ منوچهر ذوالفقاری افزود: شناسایی نویسندگان ادبیات مقاومت و پایداری، معرفی شخصیت ها و وقایع انقلاب به صورت علمی و مستند به جوانان و دانشجویان، پرداختن به جریانات فکری ادبیات پایداری و رگه های پایداری از مشروطه تا کنون، پرداختن به ادبیات پایداری در یکصد سال اخیر از دیگر اهدافی بود که در برگزاری این همایش به دنبال تحقق آن بوده ایم.
مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس استان با اشاره به اینکه پس از صدور مجوز برگزاری این همایش به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری با تشکیل جلسات متعدد در دانشگاه شهرکرد، اقدامات لازم برای برگزاری هرچه بهتر این همایش شروع شد، بیان کرد: با توجه به نیاز جامعه و دانشگاه ها، ۲۰ موضوع و محور برای این همایش مشخص شد.
سرهنگ ذوالفقاری با بیان اینکه مقالات رسیده به دبیرخانه این همایش نسبت به همایش قبلی بیش از ۳ برابر افزایش داشته است، گفت: این مقالات توسط ۳۰ داور کشوری، مورد داوری قرار گرفت که در نهایت ۱۰ مقاله برتر انتخاب و معرفی شد.
مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس استان در پایان از همه کسانی که در برگزاری نهمین کنگره ملی ادبیات پایداری مشارکت داشته اند به ویژه دانشگاه شهرکرد، تقدیر و تشکر کرد.
دکتر جهانگیرصفری نیز در این مراسم گفت: ادبیات پایداری همیشه عدالتخواه و ظلم ستیز و دنبال اهداف عالی و معنوی و پرداختن به جریانهای فکری ادبیات پایداری از زمان مشروطه تا کنون است.
دبیر علمی جشنواره افزود: دانشگاه شهرکرد بعد از دانشگاه کرمان دومین دانشگاه کشور است که رشته ادبیات پایداری در آن دایر شده و در برگزاری هشتمین کنگره ملی ادبیات پایداری با دانشگاه کرمان همکاری داشته است و این امر باعث شد که نهمین کنگره با تلاشهای بنیاد حفظ آثار استان، به دانشگاه شهرکرد واگذار شود.
دکتر جهانگیر صفری در پایان گفت: مقالات پذیرفته شده و برتر این کنگره در نشریه علمی پژوهشی ادبیات پایداری و پژوهشنامه ادبیات معاصر ایران، سامانههای ISC و civilica منتشر خواهد شد و همچنین کتاب مجموعه مقالات کنگره ادبیات پایداری نیز چاپ و نشر میشود.
سرهنگ عباس بایرامی در این همایش گفت: از پشتیبانی و حمایت ریاست دانشگاه شهرکرد برای میزبانی این نشست و دکتر جهانگیر صفری به عنوان دبیر علمی همایش و سرهنگ ذوالفقاری به عنوان دبیر اجرایی همایش که باعث شدند امروز گرد هم آییم تا بتوانیم فرهنگ عمیق دفاع مقدس را در جامعه جاری و ساری کنیم، تقدیر و تشکر می کنم.
رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور افزود: در حوزه های تحقیقی و پژوهشی دفاع مقدس تا کنون به خوبی کار نشده است و علی رغم داشتن موضوعات و سوژه های بسیار در این زمینه، هنوز به جایگاه مناسبی که باید، دست نیافته ایم.
سرهنگ عباس بایرامی گفت: مفهوم ادبیات پایداری و مقاومت، بعد از انقلاب اسلامی به خصوص دوران دفاع مقدس جنبه های خاصی به خود گرفته است و عرصه تحولات جهانی، این را به ما
می گوید که نیاز به کار تحقیقاتی و مکتوبات عمیق علمی دارد و ما اصرار داریم نرم افزار این موضوع از سوی مراکز علمی، دانشگاه ها و حوزه علمیه به جامعه جهانی به عنوان یک مدل جدید ارائه شود.
رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با بیان اینکه همه کسانی که به جبهه های مقاومت رفته اند اظهار دارند که رزمندگان امروز همه دوست دارند خودشان را شبیه رزمندگان ایرانی بدانند، گفت: اگر میخواهیم فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس شکل بگیرد نیاز به نرم افزار های مناسب داریم و این مهم باید از طریق دانشگاه ها به جهان عرضه شود.
سرهنگ عباس بایرامی گفت: ایستادگی ملت ها در نقاط مختلف جهان مرهون مجاهدت های رزمندگان ایران اسلامی است.
رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با اشاره به اینکه چند استان متقاضی میزبانی دهمین کنگره ملی ادبیات هستند، که پس از بررسی های لازم میزبان اعلام خواهد شد، گفت: باید تلاش کنیم تا دفتر ثابت ادبیات پایداری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شود و امیدواریم از این پس هم از ظرفیت این محققان و پژوهشگران استفاده کرده و حمایت لازم را از آنها به عمل آوریم.
سردار بهمن کارگر در آیین اختتامیه نهمین کنگره ملی ادبیات پایداری به صورت برخط ضمن قدر دانی از برگزارکنندگان این کنگره ملی گفت: نقش ادبیات به ویژه ادبیات پایداری در انتقال فرهنگ مقاومت بی بدیل است، خاطرنشان کرد در مسائل فرهنگی لازم است از بهترین ابزار از جمله زبان هنر و ادبیات برای انتقال مفاهیم برای تاثیر گذاری بیشتر استفاده نماییم.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور با تاکید بر لزوم شناسایی ذائقه نسل جوان و مخاطبشناسی برای تهیه و تدوین آثار حوزه ادبیات پایداری و مقاومت گفت: اقدامات مختلفی برای گسترش ادبیات پایداری و نهادینه کردن فرهنگ مقاومت و ایستادگی در کشور انجام شده است که برای دستیابی به موفقیتهای اساسی و بیشتر در این زمینه به همراهی و همکاری دستگاه ها و نهادهای فرهنگی نیاز است.
سردار بهمن کارگر در ادامه افزود: نسل جوان و نوجوان درک مستقیمی از وقایع شکلگیری انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس ندارند و دشمن نیز در تهاجم فرهنگی خود به دنبال تضعیف ارزشها و روحیه مقاومت و ایستادگی است، از این رو باید هم به شکل پدافندی و آفندی در زمینه ادبیات پایداری وارد عمل شد.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر جهاد تبیین و گام دوم انقلاب گفت: از کارهای مهم در این زمینه، تبیین دفاع مقدس است و خاطر نشان کرد مردم پایههای اصلی هر نظامی هستند که باید همواره با مقاومت در صحنه حضور
داشته باشند.مردمی که به پشتوانه عنایت الهی و با رهبری امام راحل(ره)، انقلاب را شکل دادند.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس افزود: نویسندگان، پژوهشگران و محققان حوزه ادبیات پایداری باید متناسب با هر گروه سنی، مطالبی تولید و عرضه کنند.
سردار بهمن کارگر درپایان گفت: شأن قلم آنچنان ارجحیتی دارد که پروردگار آن را بر خون شهید نیز برتری داده است از این رو کار پژوهشگران و نویسندگان این حوزه کاری جهادی و مقدس به شمار میرود.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور ابراز امیدواری کرد با بهبود شرایط کرونایی و امکان برگزاری برنامههای جمعی در جهت پاسداشت ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس به زودی با برگزاری کنگرهها و همایشهای مختلف و رونقبخشی به این گونه برنامهها، زمینه فعالیت هرچه بهتر در این عرصه فراهم گردد.
گفتنی است: از ۹۰ مقاله علمی و پژوهشی دریافت شده از پژوهشگران و نویسندگان،70 مقاله پذیرفته شد، که 10 مقاله برتر به ارائه مقالات خود در آیین اختتامیه این کنگره پرداختند.
در پایان این آیین از کتاب نقش دانشگاه شهرکرد در هشت سال دفاع مقدس، اطلس جامع خاطرات مصور شهدا، جانبازان و رزمندگان دانشگاه شهرکرد در هشت سال دفاع مقدس و ۲۱ عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس رونمایی و از جمعی از خانوادههای شهدای عملیات والفجر ۱۰ تجلیل شد.
جهت دریافت کتاب نقش دانشگاه شهرکرد در هشت سال دفاع مقدس اینجا را کلیک کنید.