آغاز مرحله سوم طرح تحقیقاتی ملی اصلاح ژنتیکی مرغ لاین آرین در پژوهشکده علوم پرندگان دانشگاه شهرکرد

٢١ مرداد ١٤٠٣ ساعت ٥:٣٤    کد: ٥٧٦٩   
تعداد بازدید:    ٣٥٢٧    



 به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، بر اساس تفاهم‌نامه دانشگاه شهرکرد با موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، مرحله سوم جوجه‌ریزی مرغ لاین آرین با همکاری سه جانبه دانشگاه شهرکرد و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، ۲۰ مردادماه ۱۴۰۳ در پژوهشکده علوم پرندگان دانشگاه شهرکرد آغاز شد.

دکتر یاسر پیرعلی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته با دستگاه‌های مسئول، مرحله سوم جوجه‌ریزی مرغ لاین آرین با هدف برآورد ارزش اصلاحی مرغ لاین آرین برای مقاومت به ناهنجاری آسیت، در پژوهشکده علوم پرندگان جونقان دانشگاه شهرکرد انجام شد.

رئیس دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه این پروژه مورد تاکید مقام معظم رهبری و از اولویت‌های شورای عالی امنیت غذای کشور است، تصریح کرد که در این پروژه تحقیقاتی از ظرفیت علمی اساتید دانشکده‌های دامپزشکی و کشاورزی دانشگاه شهرکرد استفاده می‌شود.

دکتر یاسر پیرعلی ادامه داد: مرحله اول جوجه‌ریزی با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری و موسسه تحقیقات علوم دام کشور و مرحله دوم با همکاری و پشتیبانی معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات علوم دام کشور صورت پذیرفت.

دکتر بهنام احمدی ‌پور، مجری طرح نیز گفت: در مرحله سوم این طرح، حدود ۲۰ هزار قطعه جوجه یک روزه، جوجه‌‌ریزی شده است.

رییس پژوهشکده علوم پرندگان جونقان دانشگاه شهرکرد ادامه داد: هدف از اجرای این طرح‌ها با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه که در ارتفاع بالاتر از سطح دریا می‌باشد و وجود زیرساخت‌های فیزیکی، همچنین تیم پژوهشی مرتبط اعم از مشخصه‌های تغذیه طیور، اصلاح و دامپزشکی، از اهداف این طرح در خصوص بهبود شرایط ژنتیکی لاین است که مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

مرغ لاین به جمعیتی از مرغ‌ها اطلاق می‌شود که ۱۰۰ درصد خالص بوده و توانایی انتقال تمامی صفات و خصوصیات ژنتیکی خود به نسل‌های بعدی را دارند.

تولید مرغ لاین از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها در صنعت طیور به شمار می‌آید که مرغ‌های اجداد، مرغ‌های مادر و مرغ‌های گوشتی و یا تخم‌گذار از آن مشتق می‌شود.

ایران از اویل دهه ۶۰ پس از کشور‌هایی نظیر آمریکا، انگلیس، برزیل، هلند، هند، آلمان و فرانسه، توانست به تولید مرغ لاین تحت عنوان «آرین» دست یابد.

با همکاری دانشگاه شهرکرد و پشتیبانی معاونت علمی ریاست جمهوری، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و واحد های دانش بنیان از پژوهشکده علوم پرندگان جونقان دانشگاه شهرکرد برای ارتقای نژاد آرین(مرغ لاین) استفاده می‌شود.


شهرکرد- بلوار رهبر- دانشگاه شهرکرد
۰۳۸۳۲۳۲۴۴۰۱ تا ۰۳۸۳۲۳۲۴۴۰۷
۸۸۱۸۶۳۴۱۴۱