پنج شنبه ١٥ خرداد ١٣٩٩

تاريخچه گروه:

گروه بهداشت و کنترل کیفی موادغذایی دانشگاه شهركرد، در سال 1370 تشكيل شد و با تاسيس دانشكده دامپزشكي در سال 1375 فعالیت‌هاي آموزشي و پژوهشي خود را آغاز نمود. این گروه یکی از گروه­های تخصصی قوی در دانشگاه شهرکرد است که دارای 7 نفر عضو هيأت‌ علمي‌ در 2 بخش: بهداشت و كنترل كيفي مواد غذايي و بهداشت و بيماري‌هاي آبزيان است. اعضاء این گروه در زمينه‌هاي ميکروبيولوژی مواد غذايی، شيمی مواد غذايی، بهداشت و صنايع شير، بهداشت و بازرسی گوشت، بهداشت و کنترل کيفی مواد غذايی، صنايع مواد غذايی با منشا دامی و بهداشت و بيماري‌هاي آبزيان به فعاليت‌های آموزشي و پژوهشي اشتغال دارند‌.

 این گروه علاوه بر آموزش دانشجویان دکتری عمومی دامپزشکی (از سال 1375) مجری دوره‌های دکتری تخصصي بهداشت مواد غذایی (از سال 1390)، کارشناسی ارشد بهداشت و كنترل كيفي مواد غذایی (از سال 1391) و دوره دكتري تخصصي بهداشت و بيماري‌هاي آبزيان (از سال 1398) می‌باشد.

اهداف گروه:

 هدف بخش بهداشت، آموزش اصول بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی شامل نحوه بازرسی فرآورده­های خام دامی نظیر گوشت، مرغ، ماهی و شیر، انجام آزمایش­های شیمیایی و میکروبی مواد غذایی مطابق با استانداردهای مربوطه، به منظور تربیت کارشناسانی است که قادر به انجام امور بهداشتی و کنترل کیفی مواد غذایی در سطح جامعه باشند و با انجام آزمایشات لازم و تفسیر نتایج آن­ها مخاطرات مواد غذایی در سطح جامعه را شناسايي و با روش‌هاي مناسب بیماری­های ناشی از غذا را پيش‌گيري و سطح سلامت و ايمني مواد غذايي را ارتقا بخشند.

همچنین انجام پژوهش‌های کاربردی و ایجاد بسترهای لازم براي ارتباط دانشگاه با صنعت از اهداف دیگر اعضاء گروه می­باشد. تاكنون نتايج فعاليت‌هاي پژوهشي گروه به صورت مقالات متعدد به زبان فارسي و انگلیسی در مجلات معتبر ملی و بین المللی با نمایه ISC و ISI و نیز مجلات معتبر علمی- پژوهشی داخل کشور به چاپ رسيده است. علاوه بر مجلات معتبر نتایج تحقیقات و پژوهش­های اعضاء گروه به صورت چند جلد کتاب نیز ارائه شده­اند. برخی از تحقیقات پژوهشی اعضاء و دانشجویان گروه منجر به ثبت اختراع در سطح ملی شده است.

 تلاش اعضاء هيات علمي گروه تربيت متخصصاني است كه با دست­یابی به دانش روز و آشنا­يي با رو­ش­های پیشرفته تحقیق و مبانی جدید آموزش و پژوهش بتوانند با نوآوری و خلاقیت در زمینه­های علمی و تحقیقی در رفع نیازهای کشور موثر بوده و قادر به تولید دانش فنی و کاربرد آن باشند.

بخش‌های مختلف اين گروه علاوه بر فعاليت‌های آموزشی و پژوهشی جاری، موارد ارجاعي از موسسات دولتی (سازمان دامپزشکی کشور، جهاد کشاورزی، مؤسسه­ی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران) و موسسات خصوصی را که در زمينه توليد و کنترل کيفی مواد غذايی و بهداشت و بیماری­های آبزیان فعاليت دارند بررسی نموده و خدمات دهی می‌نمايد. امید است که با پیگیری‌های صورت گرفته در آینده نزدیک، آزمایشگاه بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی گروه، موفق به اخذ گواهینامه ایزو 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت سازمان ملی استاندارد ایران گردد.

 

 

مدیران گروه از ابتدا تاکنون:

  • دكتر امين نعمت اللهي 1379-1375
  •  دكتر حمداله مشتاقي 1385-1379
  • دكتر مجتبي بنياديان 1388-1385
  • دكتر امين نعمت اللهي 1391-1388
  • دكتر سيد سياوش ساعي دهكردي 1393-1391
  • دكتر امين نعمت اللهي 1396-1393
  • دكتر مريم عباس والي 1396 تا كنون

کارشناس گروه:

مهندس یدالله خسروی (کارشناس ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی) از سال 1378 تاکنون

 

 

بخش­های گروه:

گروه در حال حاضر دارای دو بخش زیر می­باشد:

        بخش بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی:

  •  دكتر حمداله مشتاقي (استاد)
  • دكتر مجتبي بنياديان (دانشيار)
  • دکتر عزیزاله فلاح مهرجردی (دانشیار)
  • دكتر سيد سياوش ساعي دهكردي (دانشیار)
  • دکتر مریم عباس والی (استادیار)

        بخش بهداشت و بیماری­های آبزیان:

  • دكتر امين نعمت اللهي (دانشيار)
  • دكتر شفيق شفيعي (استاديار)  

 

 

آزمایشگاه­ گروه مجهز به وسائل و تجهيزات لازم براي آموزش و تحقیقات در زمينه‌هاي زير است:

  • میکروبیولوژی مواد غذایی
  • شیمی مواد غذایی
  • بهداشت و صنایع شیر
  • بهداشت و بازرسی گوشت
  • بهداشت و بیماری­های آبزیان
  • بیولوژی مولکولی

 

 

مديرگروه:

نام‌ و نام‌خانوادگی :  مريم عباس والي

 

مدرک تحصیلی : دکترای تخصصي بهداشت موادغذایی، دانشگاه شيراز

 

 مرتبه علمی : استاديار

 

سال تولد : ۱۳۵6

 

محل تولد : شيراز

 

پست الکترونیکی abbasvali@sku.ac.ir

 

تلفن داخلی : 2005

 

تلفن مستقیم : 03832324427

 

 

آینده کاری فارغ التحصیلان بخش بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی:

 

فارغ التحصیلان بخش بهداشت مواد غذایی در زمینه بهداشت، سلامت و ایمنی مواد غذایی با منشاء دامی و همچنین بیماری­های قابل انتقال از مواد غذایی به انسان تخصص لازم را کسب کرده و بعد از آن می­توانند در سازمان­های تحقیقاتی، آموزشی و نظارتی، مثل دانشگاه­های وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد ایران، اداره غذا و دارو، سازمان دامپزشکی، مراکز تحقیقاتی مرتبط با سلامت غذا، کشتارگاه­های دام و طیور و کارخانجات مختلف فرآوری مواد غذایی با منشاء دامی مشغول به کار شوند.

 

به طور مثال:

 

  1. مسئول کنترل کیفیت در کارخانجات تولید مواد غذایی با منشاء دامی مانند کارخانه­های شیر و فرآورده­های لبنی، کارخانه­های فرآورده­های گوشتی و آبزیان
  2. کارشناس آزمایشگاه­های کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی
  3. کارشناس مسئول در مراکز بسته­بندی مواد غذایی با منشاء دامی
  4. عضو هیات علمی در دانشگاه­ها و موسسات علمی – پژوهشی
  5. کارشناس اداره استاندارد
  6. کارشناس اداره دامپزشکی بخش بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی
  7. بازرس کشتارگاه دام و طیور
  8. مسئول کنترل کیفیت در مراکز قطعه بندی و بسته­بندی گوشت قرمز، طیور و آبزیان

 

 

  • چه کسانی می­توانند در رشته دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی ادامه تحصیل دهند:
  • علاوه بر دامپزشکان، فارغ التحصیلان رشته­های دیگر از جمله دکتری عمومی پزشکی و داروسازی، کارشناسی ارشد تغذیه، صنایع غذایی، زیست شناسی غیر از گرایش گیاهی، شیمی، میکروبیولوژی و بهداشت مواد غذایی هم می­توانند در آزمون ورودی دکتری این رشته شرکت نمایند.

 

 

زمینه­های پژوهشی رشته بهداشت مواد غذایی:

 

پژوهش­های این رشته در جهت روش­های حفظ سلامت و ایمنی غذا، افزایش عمر ماندگاری مواد غذایی با استفاده از افزودنی­های طبیعی، تشخیص و کشف تقلبات در مواد غذایی، بیماری­ها و مسمومیت­های مختلف میکروبی و شیمیایی قابل انتقال از مواد غذایی، بررسی آلودگی­های میکروبی و شیمیایی مواد غذایی و همچنین تحقیق در مورد روش­های نوین تولید، فرآوری و بسته­بندی مواد غذایی می­باشد.

 






کلیه حقوق سایت برای دانشگاه شهرکرد محفوظ است